De nieuwe Fiskars X Iittala collectie

Fiskars en Iittala - twee Finse iconen - staan al lang synoniem voor tijdloos Scandinavisch design van hoge kwaliteit. Nu hebben de twee merken hun krachten gebundeld om een fantasierijke nieuwe wooncollectie te creëren - helemaal afgemaakt met zes schetsboekprints van een andere Finse legende, kunstenaar en ontwerper Oiva Toikka. De nieuwe ontwerpen - waaronder drie opnieuw ontworpen paren Fiskars all-purpose scharen - vieren de onverwachte geneugten van het dagelijks leven, terwijl ze een eerbetoon zijn aan de levendige verbeelding van een van de meest geliefde kunstenaars van Finland.

Tijd om creatief te worden

De nieuwe Fiskars x Iittala-collectie omvat een grote verscheidenheid aan woonartikelen - variërend van keramische mokken tot dekens en ander textiel - en zes iconische patronen van Oiva Toikka. Drie daarvan - Pompom, Cheetah en Helle - lenen hun naam aan de nieuwe Fiskars all-purpose schaar, waardoor plezier en creativiteit een geheel nieuwe betekenis krijgen.

Tijd om creatief te worden

Pompom, oorspronkelijk een schets voor een glaskunstwerk, is een speels maar tijdloos patroon dat kenmerkend is voor Toikka's unieke artistieke stijl. Het grafische Cheetah-patroon toont de liefde van de ontwerper voor wilde dieren met zijn asymmetrische zwart-witte vormen. Het gedurfde en moderne Helle-patroon springt in het oog met zijn confetti-achtige stippen, die gegarandeerd elke keuken of thuiskantoor tot leven brengen. Elke schaar is ontworpen om het dagelijks leven een beetje vrolijker te maken - deze zomer en de komende jaren.

Pompom, oorspronkelijk

Oiva Toikka - de nieuwsgierige man achter de patronen

De overleden Finse designicoon Oiva Toikka (1931-2019) was een internationaal gevierd kunstenaar, ontwerper en professor. Toikka's bekendste werken zijn zijn originele glaskunst en zijn serie glazen vogels van Iittala. Toikka's nalatenschap leeft voort in zijn speelse en kenmerkende stukken die zelfs vandaag de dag nog conventies tarten. Sommige van zijn ongelooflijke ontwerpen zijn opgenomen in de collecties van 's werelds meest prestigieuze musea. Met een carrière die meer dan 60 jaar omspant, creëerde Oiva Toikka zijn eigen unieke wereld vol verwondering en experiment. Als ontwerper en kunstenaar heeft hij de rommeligheid van het creatieve proces volledig omarmd. "Ik ben geen perfectionist," zei hij ooit. Ik wil gewoon wat plezier hebben.

Oiva Toikka - de nieuwsgierige man achter de patronen

Ontdek de nieuwe collectie

De nieuwe Fiskars x Oiva Toikka collectie zal in de zomer van 2021 gelanceerd worden. De eerste levering - met de nieuwe schaar en keramische mokken - vindt plaats op 1 juni. De rest van de collectie - inclusief textiel, glazen ornamenten en tafelgerei - zal op 15 augustus in de winkels liggen.

Voor meer informatie ga naar Iittala.com
Ontdek de nieuwe collectie