Hoe maak je messen goed schoon?

Messen zijn de meest gebruikte voorwerpen in elke keuken. Het schoon en scherp houden van je favoriete messen is belangrijk voor een plezierige en veilige kookervaring. Lees onze tips over hoe je Fiskars messen correct kunt schoonmaken en onderhouden en geef je favoriete keukenmessen een langere levensduur.

Schoonmaken van messen

Wassen met de hand:

Norden, Titanium, Norr en Royal moeten met de hand worden afgewassen. Na het wassen de messen direct afspoelen en afdrogen. Laat de messen niet weken.

Schoonmaken van messen

Vaatwasser:

Andere Fiskars messen kunnen in de vaatwasser. Zorg er echter voor dat ze niet in contact omen met ander keukengerei, serviesgoed of bestek, omdat dit schade aan de snijkant kan veroorzaken.

Een kleine hoeveelheid roest kan zich verspreiden over stalen producten in een vaatwasser. Dit kan worden voorkomen door de deur van de vaatwasser te openen om de stoom te laten ontsnappen en de messen na het wassen met een droge doek af te drogen.

Dishwashing:

Opbergen van messen

De meeste messen worden bot als ze in een lade worden opgeborgen en de snijkant beschadigd raakt door beweging en contact met andere voorwerpen. Dit kan ook leiden tot veiligheidsproblemen wanneer scherpe voorwerpen in een lade met andere voorwerpen worden bewaard.

Om je Fiskars messen scherp te houden, plaats je ze in een messenblok of op een magnetisch wandrek.

ONTDEK MESSEN & ACCESSOIRES
Opbergen van messen

Slijpen van messen

Het is volkomen normaal dat een mes zo nu en dan moet worden geslepen. Het is voldoende om ze op regelmatige tijdstippen te slijpen of gewoon wanneer het nodig is.

Fiskars stalen messen hebben een hardheid tussen HRC 52 en HRC 56, waardoor ze ideaal zijn voor elk huishoudelijk gebruik. Hoe harder het mes is, hoe langer het scherp blijft, maar hoe moeilijker het te slijpen is. Een zachter mes daarentegen is gemakkelijker te herslijpen, maar wordt sneller bot.

Naast betere snijprestaties is een scherp en goed onderhouden mes ook een zaak van veiligheid.

Slijpen van messen

Fiskars Roll-Sharp™

Leg Roll-Sharp op een vlakke ondergrond en duw het lemmet van het mes er 15-20 keer heen en weer doorheen. Was je mes na het slijpen. Heeft een slijphoek van ongeveer 40 graden, het past voor de meeste keukenmes hoeken en slijptypes. Roll-Sharp is voor alle Fiskars messen behalve Titanium.

Fiskars aanzetstaal/ slijpsteen™

Gebruik een slijphoek van 26 graden aan elke kant, en herhaal dit aan beide kanten. Gebruik lange, gelijkmatige slagen. Ideaal voor Titanium mes bereik lemmet gemaakt van titanium.

Fiskars Roll-Sharp™ Fiskars Sharpening steel/Whetstone™
Alles zien

                                                

Ontdek hoogwaardige Fiskars messen & accessoires

Zie